Appetijtelijke appeltaart
Boterdeeg
- 250g bloem
- 100g lichtbruine suiker
- 100g boter
- 1 ei + 1 eidooier
- 1 snuifje zout
- 1 tl citroenzeste
- 1 el amandelpoeder
Vulling
- 40g boter
- 60g kristalsuiker
- 2 eidooiers
- 3 appels in blokjes
- sap van 1/2 citroen
Afwerking
- scheutje water
- 2 el abrikozenconfituur
- 2 el poedersuiker
Het boterdeeg
- Maak een kuiltje in de bloem en voeg de eitjes toe
- Kneed samen met de rest van de ingrediënten tot een soepel deegbolletje
- Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad en rol het deeg uit
- Leg voorzichtig in de taartvorm (diameter ongeveer 18 cm) en verwijder het overtollige deeg
- Bestrooi de bodem met amandelpoeder
De vulling
- Snijd de appels in blokjes en besprenkel met het citroensap
- Smelt de boter met de suiker op een laag vuurtje
- Klop de eidooiers en het zetmeel erdoor
- Meng het beslag met de appelstukjes en vul de taartbodem
- Bak de taart zo’n 20 tot 25 minuten in de oven op 180°C
Afwerking
- Kook de abrikozenconfituur met het water kort en zeef
- Haal de taart uit de oven en bestrijk ze met je abrikozenmengsel
- Strooi als extraatje nog wat poedersuiker over de taart