Maak uw afspraak

Asperges, het witte goud

Het is weer zover … Aspergetijd! Het aspergeseizoen duurt niet lang dus geniet zo lang als het kan van asperges à la flamande, aspergesoep, gegrilde asperges, … of een van de vele andere recepten. Alvast een aantal aspergetips op een rijtje:

  • Wil je zeker weten dat je verse asperges koopt? Wrijf ze voorzichtig langs elkaar. Een piepend geluid wijst erop dat ze echt vers zijn.
  • Witte asperges hebben een milde, fijne smaak die extra tot z’n recht komt als je ze kookt of verwerkt in soep. Groene asperges zijn wat steviger & pittiger en superlekker als je ze grilt.
  • Asperges zijn gezond! Ze bevatten weinig calorieën maar zijn rijk aan vitaminen B en C, vezels en mineralen.
  • De witte asperges maak je het best schoon door ze van boven naar onder te schillen met een dunschiller, zo verwijder je alle harde vezeltjes. Beginnen doe je best een eindje onder het topje. Breek ook het houtachtige, droge einde eraf. Opgelet! De schillen en harde eindjes van de asperges kan je nog gebruiken om bijvoorbeeld je aspergesoep extra veel smaak te geven.
  • Wil je weten of je asperges gaar zijn? Prik na een kooktijd van zo’n 10 à 15 minuten in de onderkant van de asperge met een aardappelmesjes. Gaat je mesje erdoor als boter? Haal de asperges dan voorzichtig, zonder dat ze breken, uit het water.

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms

Ontdek ons
inspiratieboek