Maak uw afspraak

Een oven, microgolf of een combinatie van beide?

Welke oven het best bij jou past, dat hangt volledig af van jouw wensen en de manier waarop je deze gebruikt. Wil je taarten bakken, groenten grillen, diepvriesmaaltijden ontdooien, …? Gebruik je de oven vaak? Voor hoeveel personen kook je? Een antwoord op deze vragen zet je alvast op de goede weg.

Oven
Een oven dient in de eerste plaats om te bakken en te braden en je kan er dankzij de verschillende functies vrijwel alles in klaarmaken. Een oven beschikt sowieso over enkele basisfuncties als boven- en onderwarmte, hete lucht en grill. Boven- en onderwarmte zorgt ervoor dat je eten gaart en opwarmt, maar ook rijst voor wanneer je een taart of brood wil bakken. Bereid je graag meerdere gerechten tegelijkertijd of heb je een grote ovenschotel op te warmen dan is de hete lucht-functie ideaal. De ventilator die hete lucht verspreidt zorgt er voor dat je de oven sneller kan voorverwarmen en je maaltijden zijn bovendien sneller gaar. Nog snel een knapperig korstje op die ovenschotel of op je crème brulée? Schakel de laatste 10 minuten nog even de grillfunctie in.

Microgolf
Een microgolf gebruik je om snel eten op te warmen of om iets te ontdooien. Je warmt moeiteloos een overschotje van de vorige dag, een bereide maaltijd of een kop melk op. Weinig tijd of geen zin om te koken? Dan haal je toch gewoon een ingevroren portie soep of spaghettisaus uit je diepvriezer. Microgolf in en ontdooien maar.

Of een combi?
Van ontdooien tot de perfect gegaarde ovenschotel. Een oven en microgolf kunnen ook gecombineerd worden in één toestel en dat kan handig zijn als je niet over zoveel ruimte beschikt. Je hebt een combi-oven en een combi-microgolfoven, het spreekt voor zich dat bij de combi-oven de nadruk ligt op de ovenfuncties terwijl de combi-microgolfoven voornamelijk gericht is op de functies van de microgolfoven. De eerste wordt aangeraden wanneer je graag uitgebreid kookt voor familie en vrienden of wanneer je graag bakt. Ovenschotels en taarten worden hierin goed gaar. Dient je oven alleen om simpele gerechten op te warmen of te maken of om op zondagochtend broodjes af te bakken voor het ontbijt dan volstaat een combi-microgolfoven.

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms

Ontdek ons
inspiratieboek