Maak uw afspraak

Feestelijke Kerstkalkoen

Aan de slag

  • Verwarm de oven alvast voor op 180°C
  • Spoel de kalkoen goed binnen en buiten en dep droog met keukenpapier.
  • Kruid volgens smaak met peper & zout.
  • Snipper de ui en knoflook en bak glazig in de helft van de boter op een middelhoog vuur.
  • Voeg het broodkruim, de walnoten, veenbessen en gedroogde kruiden toe en roer goed door elkaar.
  • Vul de kalkoen met het mengsel, bind de poten samen met keukentouw en leg in een braadslee.
  • Giet de overige gesmolten boter over de kalkoen en giet de kippenbouillon in de braadslee.
  • Bak de kalkoen 3 tot 4 uur tot de kerntemperatuur 75°C bedraagt. Bedruip het vlees af en toe met de sappen uit de pan.
  • Laat de kalkoen even rusten alvorens deze aan te snijden.
Serveertip! Serveer dit heerlijk stukje vlees met smeuïge aardappelpuree, geroosterde groenten en cranberrysaus voor de ultieme Kerstmaaltijd.

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms

Ontdek ons
inspiratieboek