Feestelijke Kerstkalkoen

- 1 kalkoen (ongeveer 5 - 6kg)
- 240g gesmolten boter
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 120g broodkruim
- 150g gehakte walnoten
- 150g gedroogde veenbessen
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl gedroogde salie
- 2 kopjes kippenbouillon
- Peper & zout
- Keukenthermometer
Aan de slag
- Verwarm de oven alvast voor op 180°C
- Spoel de kalkoen goed binnen en buiten en dep droog met keukenpapier.
- Kruid volgens smaak met peper & zout.
- Snipper de ui en knoflook en bak glazig in de helft van de boter op een middelhoog vuur.
- Voeg het broodkruim, de walnoten, veenbessen en gedroogde kruiden toe en roer goed door elkaar.
- Vul de kalkoen met het mengsel, bind de poten samen met keukentouw en leg in een braadslee.
- Giet de overige gesmolten boter over de kalkoen en giet de kippenbouillon in de braadslee.
- Bak de kalkoen 3 tot 4 uur tot de kerntemperatuur 75°C bedraagt. Bedruip het vlees af en toe met de sappen uit de pan.
- Laat de kalkoen even rusten alvorens deze aan te snijden.
Serveertip! Serveer dit heerlijk stukje vlees met smeuïge aardappelpuree, geroosterde groenten en cranberrysaus voor de ultieme Kerstmaaltijd.