Fris slaatje voor bij een stukje zalm

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 stukken zalm
- 150 g parelcouscous
- 1 broccoli
- 1 komkommer
- 250 g kerstomaatjes
- fijngehakte peterselie
Dressing
- 4 el Griekse yoghurt
- sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- fijngehakte peterselie
- peper & zout
De zalm
- Doe olijfolie in een ovenschotel en wentel de zalm in de olie
- Kruid allereerst met peper en zout
- Experimenteer naar smaak met kruiden als thijm, rozemarijn, dille, … voor een kruidenkorstje bovenop de zalm
- Zet 25 min. in de oven op 180°C
De parelcouscous met groentjes
- Kook de parelcouscous in gezouten water en spoel nadien af onder koud stromend water
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar, laat nadien even afkoelen
- Snijd de komkommer in blokjes en de kerstomaatjes in vier
- Hak de peterselie fijn
- Meng de parelcouscous met de groentjes, de peterselie, een scheutje olijfolie en kruid af met wat peper & zout
De dressing
- Pers het teentje look en de citroen
- Meng de yoghurt, de geperste look, het citroensap, de peterselie en wat peper en zout door elkaar