Maak uw afspraak

Halloween in de keuken

Op 31 oktober is het Halloween, een gebruik dat is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten maar oorspronkelijk door de Ieren meegenomen werd over de Atlantische Oceaan. Je associeert deze dag ongetwijfeld met griezelverhalen, uitgeholde pompoenen, spinnenwebben, trick or treat-tochten, geesten en allerlei andere enge dingen en ook in de keuken kan je je creativiteit te vrije loop laten, zowel zoet als hartig. Hieronder alvast enkele griezelige tips:

Pompoensoep met spinnetjes
Voor Halloween kan je je pompoensoep pimpen met spinnetjes. Doorprik kleine soepballetjes met ongekookte spaghettislierten en voeg ze toe aan de kokende soep tot de spaghetti gaar is.

Vrolijke halloweenkoekjes
Spookjes, pompoentjes, vleermuisjes, starende ogen, … het maken van deze koekjes is de ideale weekendactiviteit. Kies een makkelijke koekjesrecept, steek de griezelige vormpjes uit en als je zin hebt kan je met glazuur of icing aan de slag om ze te versieren.

Griezelige bladerdeeghapjes
Voor wie een griezelig hapje wel kan smaken zijn de Halloweenvingers ideaal. Ze zijn heel makkelijk te maken en ook gewoon lekker. Het enige wat je nodig hebt is bladerdeeg, worstjes (de soort die je normaal tussen je hotdog legt), ketchup en amandelnoten. Rol de worstjes in een jasje van bladerdeeg, doe aan het uiteinde een beetje ketchup voor een bloederig effect en plant er een amandelnoot in. Even de oven in tot het bladerdeeg goudbruin kleurt en smullen maar!

Gruwelijk lekkere paprika’s
Geef toe, een pompoen uithollen is een heel werk. Maar met paprika’s gaat dat meteen wat makkelijker. Snijd het bovenste van de paprika eraf, verwijder de pitjes en snijd met een scherp mes ogen, een neus en een mond uit de paprika. Vul ze met een mengsel van gehakt, spekjes, ui, champignons, tomatenpuree en kruiden, bestrooi met wat kaas en laat een klein halfuurtje bakken in de oven.

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms