Herfstige pompoensoep

- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 preiwit
- 1 pompoen (wij gebruikten een hokkaido pompoen)
- 1l gevogeltebouillon
- olijfolie
- peper
- zout
Aan de slag
- Tijd voor het betere snijwerk! Snipper de ui en pers de knoflook, snij het preiwit in ringen en de pompoen in blokjes.
- Neem een grote kookpot en fruit de knoflook en de ui in een lepeltje olijfolie.
- Voeg het preiwit toe en enkele minuten later ook de pompoenblokjes.
- Kruid met peper en zout en giet de bouillon over de groenten.
- Zet het deksel op de pot en laat een klein halfuurtje sudderen op een zacht vuurtje.
- Mixen, proeven en bijkruiden indien nodig.
- Een groen accentje om je kom soep wat extra cachet te geven? Dat kan met een paar blaadjes peterselie.
TIP
Met een stukje stokbrood uit de oven is deze soep ideaal als lunch.