Maak uw afspraak

Houd het koud, ijskoud!

Bij een hittegolf zouden we soms het liefst bivakkeren voor onze diepvriezer om af te koelen. Gelukkig zitten er in de vriesvakken vaak ijskoude lekkernijen verstopt zoals ijsjes of fruit om een frisse smoothie mee te maken. Een diepvriezer is echter meer dan een bewaarplaats voor ijsjes, diepvriespizza’s, frieten en kroketjes. Je kan er ook tal van ingrediënten in bewaren voor je dagdagelijkse maaltijden, gerechten die je eerder al bereidde en veel meer … Op die manier heb je altijd iets in huis voor als je een keertje niet in de winkel geraakt bent of er niets meer in de koelkast zit. We zetten enkele handige diepvriezertips op een rijtje:

  1. De ideale temperatuur voor je diepvriezer ligt tussen de -16°C en de -20°C. Kies best voor de gulden middenweg op -18°C en als de vriesvakken toch wat voller gaan zitten kan je wat kouder gaan.
  2. Ga je winkelen? Neem dan een koeltas mee om diepvriesproducten te vervoeren. Stop ze ook meteen weer in de diepvriezer als je weer  thuis bent.
  3. Vries alleen verse producten in.
  4. Kook je in het weekend voor de hele week of is er een restje over dat je wil invriezen voor de volgende restjesavond? Wacht dan met invriezen tot je gerechten volledig zijn afgekoeld. Vries ze ook niet meer dan 1 keer in.
  5. Verdeel je voedingswaren in handige porties vooraleer je ze in de vriezer stopt. Kleinere hoeveelheden zijn ook sneller weer ontdooid als je ze nodig hebt.
  6. Om goed te zien wat er allemaal in je diepvriezer ligt kan je doorzichtige doosjes gebruiken of handige stickertjes natuurlijk.
  7. Groenten invriezen? Blancheer ze eerst, zo behouden ze hun kleur beter en blijven ze vol vitaminen.
  8. Laat je eten niet eindeloos in je diepvriezer zitten, ook in de vriezer bestaat er immers zoiets als een houdbaarheidsdatum. Haal af en toe iets uit voor een snelle en makkelijke maaltijd.
  9. Zorg dat je de deur altijd goed afsluit en laat ze ook niet langer open dan nodig.
  10. Houd je vriezer vol, zo bespaar je energie, maar ook weer niet té vol want de (ijs)koude lucht moet kunnen circuleren.

Ontdooien maar!

Wil je iets ontdooien? Doe dat dan best in de koelkast! Haal de avond tevoren de nodige producten uit de diepvriezer en stop ze in de koelkast tot je ze gebruikt. Op die manier komen ze langzaam op de juiste temperatuur en heb je een minimale kans op bacteriën.

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms

Ontdek ons
inspiratieboek