Maak uw afspraak

Leve de afwasmachine

Afwas, een onvermijdelijk deel van ons leven … vanaf het moment dat we ’s morgens wakker worden en onze eerste kop koffie maken, begint de dagelijkse berg afwas zich op te stapelen. Het kommetje van de cornflakes, het bordje waarop je je boterham klaarmaakt, … bijna alles wat je eet brengt afwas met zich mee. Gelukkig is er dan aan het eind van de dag de vaatwasmachine … zo hoef je in de eerste plaats zelf niet af te wassen én je hoeft ook geen hele dag op vuile afwas te kijken die zich opstapelt op het aanrecht of in de spoelbak.

Heter is beter
Sponsjes en keukenhanddoeken zijn vaak een haard van bacteriën. Is uw vaatwerk dan wel zo schoon als u denkt wanneer u ze met de hand afwast? Een vaatwasser is dan veel doeltreffender! Dankzij het hetere water, de krachtigere detergenten en een grotere hoeveelheid water wordt je vaat veel schoner dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Neem alleen al maar die hetere temperaturen waar je je handen liever niet in wil onderdompelen … die warmte is je belangrijkste bondgenoot tegen vuil en bacteriën.

Onderhoud je vaatwasmachine
Vaatwassers maken het schoonmaken van uw vaat heel simpel. Het is echter wel belangrijk om de afwasmachine regelmatig te reinigen. Blijven er vuilresten achter na een wasbeurt, blijft er water staan in de vaatwasser na een wasprogramma of neem je een onaangename geur waar? Dan is het de hoogste tijd om de vaatwasmachine eens goed onder handen te nemen. Check of er geen blokkades zitten in de filter, schrob even de hoeken, scharnieren en sproeiarm en laat af en toe je machine eens leeg draaien met een vaatwasmachinereiniger. Zo kan uw afwasmachine weer topprestaties aan.

Feit of mythe?
Heel wat mensen spoelen de vaat nog even af vooraleer ze in de vaatwasmachine te stoppen. Dat is met de huidige generatie machines echter niet nodige, deze zijn immers doeltreffender dan ooit en maken uw vaat schoner dan ooit tevoren. Ze besparen bovendien niet alleen op energie en elektriciteit, ze springen ook veel zuiniger om met water en dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Door je vaat voor te spoelen doe je die waterbesparing natuurlijk wel teniet. Het is natuurlijk wel belangrijk om etensresten van de borden te verwijderen om te voorkomen dat grotere brokjes zich in de leidingen gaan verstoppen. Let vooral op bij pasta, rijst of slablaadjes.

Rare weetjes
Wist je dat je de afwasmachine voor meer dan je afwas kan gebruiken? Je kan er ook speelgoed en (tuin)gereedschap mee schoonmaken, kleding mee wassen en … erin koken! Misschien zag je Marc Van Ranst in het één-programma ‘Het Huis’ ook wel een vispapillot in de vaatwasmachine klaarmaken. Maar het is effectief zo, door de stoom wordt de visfilet heerlijk mals en niet droog en taai. Zorg wel dat je de filet goed in folie wikkelt en gebruik ook geen afwasmiddel!

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms

Ontdek ons
inspiratieboek