Makkelijke dips voor bij de nacho’s

- nacho's
Guacamole
- 1 rijpe avocado
- 1 klein teentje look
- limoen
- peper
- zout
- enkele blaadjes koriander (voor de liefhebbers)
Tomatensalsa
- enkele tomaten (bv. Romatomaten)
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- olijfolie
- peper
- zout
- enkele blaadjes basilicum
Guacamole:
- Verwijder de avocadoschil en de pit, plet het groene vruchtvlees in een kommetje
- Pers de look en meng door de avocadopuree
- Voeg limoensap toe naar smaak en kruid met peper en zout
- Schep in een mooi kommetje en werk af met een paar blaadjes koriander
Tomatensalsa:
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze in kleine blokjes
- Snipper de sjalot en de basilicum fijn, pers de look en meng goed onder de tomatenblokjes
- Kruid met peper en zout
- Overgiet met olijfolie en meng alles goed door elkaar
TIP
Maak de tomatensalsa een dag van tevoren zodat de verschillende smaken zich goed kunnen vermengen.