Pittige paprikasoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 rode paprika's
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rood pepertje
- 800 ml groentenbouillon
- 200g tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- olijfolie
- peper
- zout
- 2 el gesnipperde bieslook
- brood
Aan de slag
- Spoel de paprika’s en snijd ze in blokjes, je kan de paprika’s eventueel eerst schillen
- Snijd het rode pepertje heel fijn, verwijder eerst de zaadjes
- Pel en snipper de ui en de knoflook en stoof deze glazig in olijfolie
- Roer de tomatenpuree en het rode pepertje erdoor en laat vervolgens de paprika mee stoven gedurende een vijftal minuutjes
- Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook
- Laat zo’n 20 minuten sudderen onder een deksel
- Mix de soep en kruid af met peper en zout
- Snijd het brood in blokjes en bak ze goudbruin in olijfolie
- Serveer en werk af met de croutons en bieslook
TIP
Is het rode pepertje je toch wat te pittig?
Laat dit dan gerust weg uit het recept!