Smakelijke aardbeientaart

Kruimeldeeg

Vanillepudding

Afwerking

Het kruimeldeeg

  • Doe de boter in de mengkom van de keukenmachine (gebruik het K-hulpstuk) en laat rustig draaien
  • Voeg de bloemsuiker toe
  • Als beide ingrediënten goed gemengd zijn mag ook het ei erbij
  • Voeg het amandelpoeder toe
  • Na ongeveer een minuutje schep je beetje bij beetje de bloem erbij
  • Tenslotte voeg je nog een snuifje zout toe
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast

Vanillepudding

  • Verwarm de melk in een steelpannetje
  • Neem een deeltje van de warme melk apart en los hierin het puddingpoeder op, giet nadien terug bij de rest van de melk
  • Voeg de vanille- en kristalsuiker toe en roer tot een smeuïge pudding
  • Laat de pudding afkoelen in de koelkast

Bak de taartbodem

  • Verwarm de oven voor tot 180°C
  • Beboter de taartvorm en strooi er een laagje bloem in zodat het deeg niet in de vorm blijft kleven
  • Rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 5mm dik
  • Bekleed de taartvorm met het deeg, druk stevig aan en snij de overtollige stukjes weg
  • Bedek het deeg met een vel bakpapier en giet er bakparels in
  • Bak de taartbodem blind in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten tot de bodem goudbruin en krokant is en laat nadien afkoelen.

En tenslotte

  • Verdeel de vanillepudding in de taartbodem
  • Spoel de aardbeien en verwijder het groene kroontje
  • Bedek de met pudding gevulde taartbodem met de aardbeien
  • Strooi om af te werken nog wat bloemsuiker over de taart

TIP

Mag het wat meer zijn? 
Je kan de taart ook afwerken met wat slagroom!

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms

Ontdek ons
inspiratieboek