Smakelijke aardbeientaart
Kruimeldeeg
- 125g boter (op kamertemperatuur)
- 90 bloemsuiker
- 1 ei
- 30g amandelpoeder
- 250 bloem
- een snuifje zout
Vanillepudding
- 25g vanillepuddingpoeder
- 375 ml volle melk
- 50g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Afwerking
- 400g aardbeien
- bloemsuiker
Het kruimeldeeg
- Doe de boter in de mengkom van de keukenmachine (gebruik het K-hulpstuk) en laat rustig draaien
- Voeg de bloemsuiker toe
- Als beide ingrediënten goed gemengd zijn mag ook het ei erbij
- Voeg het amandelpoeder toe
- Na ongeveer een minuutje schep je beetje bij beetje de bloem erbij
- Tenslotte voeg je nog een snuifje zout toe
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast
Vanillepudding
- Verwarm de melk in een steelpannetje
- Neem een deeltje van de warme melk apart en los hierin het puddingpoeder op, giet nadien terug bij de rest van de melk
- Voeg de vanille- en kristalsuiker toe en roer tot een smeuïge pudding
- Laat de pudding afkoelen in de koelkast
Bak de taartbodem
- Verwarm de oven voor tot 180°C
- Beboter de taartvorm en strooi er een laagje bloem in zodat het deeg niet in de vorm blijft kleven
- Rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 5mm dik
- Bekleed de taartvorm met het deeg, druk stevig aan en snij de overtollige stukjes weg
- Bedek het deeg met een vel bakpapier en giet er bakparels in
- Bak de taartbodem blind in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten tot de bodem goudbruin en krokant is en laat nadien afkoelen.
En tenslotte
- Verdeel de vanillepudding in de taartbodem
- Spoel de aardbeien en verwijder het groene kroontje
- Bedek de met pudding gevulde taartbodem met de aardbeien
- Strooi om af te werken nog wat bloemsuiker over de taart
TIP
Mag het wat meer zijn?
Je kan de taart ook afwerken met wat slagroom!