Speculaas van Sinterklaas
- 250 g bloem
- 140 g bruine suiker
- 150 g koude boter in stukjes
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 tl natriumbicarbonaat
- 4 el melk
- eventueel extra bloem voor op het werkblad
Aan de slag
- Meng de bloem, het natriumbicarbonaat, de bruine suiker en speculaaskruiden in een kom.
- Voeg de boter en de melk toe en kneed tot een soepel deegje.
- Laat het deeg een paar uur rusten in de koelkast, ideaal kan je het daar een hele nacht laten liggen.
- Rol het deeg met een deegrol uit op ongeveer 0,5 cm dikte en steek er figuurtjes uit.
- Leg de speculaasjes op een bakplaat maar zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
- Bak ze ongeveer een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 170°C.
TIP
Heb je van die typische houten speculaasvormen? Bebloem deze dan, duw het deeg erin en snijd het overtollige deeg weg. Haal ze vervolgens uit de vorm en bakken maar.