Maak uw afspraak

Stoom, het geheime ingrediënt

Met stoom haal je meer uit je bereidingen. Of je nu brood, vlees, vis of groenten wil klaarmaken, wil bakken, braden of grillen, … met stoom overtref je alle verwachtingen. Het is eenvoudig koken en opwarmen, je perfectioneert elk gerecht en behoudt maximale controle. Door te stomen kook je gezonder én met meer smaak. Het is extra vetarm, supervoedzaam en naast de smaak perfectioneer je ook de textuur en de kleur van elk gerecht. Bovendien krijgt je gerecht dankzij de vochtigheidssensor geen kans om uit te drogen.

Een superzacht stukje vis
Een stukje zalm garen of een vispannetje bereiden? Dan is stoom het essentiële ingrediënt om nog meer smaak toe te voegen en de vis een superzachte textuur te geven. Met stoom houd je de bak- en gaarwijze heel precies onder controle met een smakelijk resultaat als gevolg.

Bakken met stoom
Heerlijk die geur van versgebakken brood! En bakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door stoom toe te voegen aan het bakproces gaat je deeg beter rijzen en de binnenkant van je brood wordt lekker luchtig terwijl aan de buitenkant een superknapperig korstje ontstaat.

De perfecte bakwijze
Een krokant korstje vanbuiten en sappig vanbinnen? Dat is hoe we een stukje vlees het liefst op ons bord krijgen. Schroei het vlees eerst dicht in een pan en zet het nadien in de oven tot het jouw favoriete bakwijze bereikt heeft. Bleu, saignant, à point of bien cuit? Met de stoomfunctie braad, gril of bak je het vlees zoals jij het wil zonder aan smaak en aroma’s in te boeten en zonder risico op uitdrogen.

Smakelijke groenten boordevol vitaminen
Verse groenten zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks menu omdat ze boordevol voedingsstoffen, vitaminen en mineralen zitten maar ze zijn ook gewoon lekker! Groenten bereiden en toch de smaak, textuur, kleur en voedingswaarde maximaal bewaren? Door je groenten te stomen krijg je niet alleen een onovertroffen smaak, ook de kleur wordt mooi bewaard.

Leuk om weten!
Kies je voor een stoomoven? Dan kan je je registreren in ruil voor een receptenboek boordevol recepten die voor je werden klaargestoomd om meteen mee aan de slag te gaan. Om nog meer uit je kookkunsten en uit je stoomoven te halen, organiseert AEG bovendien ook kookworkshops. Tijdens zo’n workshop ontdek je verrassende stoomtechnieken die een wereld van smaak voor je zullen openen.

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms

Ontdek ons
inspiratieboek