Taboulé met butternut & groene kruiden

- 1 kleine butternutpompoen
- 100g bulgur
- verse peterselie
- verse munt
- 1 sjalot
- 1 limoen
- gedroogde veenbessen
- Extra: feta
- olijfolie
- zout
- Extra: cacaopoeder / gemberpoeder / poedersuiker / citroen / ...
Aan de slag
- Snijd de butternutpompoen in kleine blokjes en bak ze in 2 eetlepels olijfolie gaar in een pan. Bestrooi met 1 koffielepel zout en roer regelmatig om tot de pompoenblokjes zacht en lichtjes gebruind zijn.
- Kies een mooie serveerkom en laat de pompoen hierin al even afkoelen.
- Kook de bulgur in 250 ml water gedurende 10 minuutjes en laat dan weg van het vuur nog even wellen met het deksel op de pot.
- Ga met een vork door de bulgur om de korreltjes los te maken en kruid met een beetje zout. Laat de bulgur vervolgens afkoelen en voeg dan bij de butternut.
- Snipper de peterselie, munt en sjalot en meng dit samen met de veenbessen door de bulgur en de butternut.
- Pers de limoen over het geheel en druppel er ook nog 2 eetlepels olijfolie over.
- Meng goed en serveren maar.
TIP
Liefhebbers van feta kunnen ook nog wat feta over dit gerechtje verkruimelen.