Maak uw afspraak

Trendy zwarte keukens

Een zwarte keuken staat vaak op het verlanglijstje van keukenwensen maar dan liefst wel eentje waar je niet te veel op ziet. Maar wordt een zwarte keuken niet te donker, ga je toch niet te veel vingerafdrukken zien en ga je hier over een aantal jaren nog even enthousiast over zijn? Vast staat dat een zwarte keuken een klassevolle uitstraling heeft en dat je hier je creativiteit op kan botvieren want zwart is perfect te combineren met andere kleuren en materialen. Kijk wel uit met een zwarte keuken in een kleine ruimte want het kan de ruimte kleiner doen lijken.

Een zwarte keuken in combinatie met een houten vloer geeft de ruimte een moderne uitstraling maar je kan ook kiezen voor een donkere vloer in dezelfde tint of materiaal van de keuken. Wordt dat je wat té donker dan zorgt een vloer in betonlook of een witte glanzende vloer voor een luxe uitstraling.

De lichtinval is bij een zwarte keuken uiterst belangrijk. Als er niet genoeg licht binnenvalt dan wordt het vaak te donker en ongezellig. Zwart absorbeert het licht dus ideaal zou zijn als er mooie raampartijen zijn in de buurt van de keuken zodat het zonlicht kan binnenvallen. Kies zeker ook voor een uitgekiend lichtplan met spotjes of lampen waarmee je bepaalde delen van de keuken extra in de spotlight zet.

Afhankelijk van de stijl waarvoor je wil gaan kan je je gaan uitleven met het werkblad op de keuken. Zo kan je kiezen voor een houten werkblad in eender welke tint als je wil gaan voor een landelijke of klassiekere uitstraling. Houd je meer van industriële interieurs? Dan zorgt een werkblad in betonlook voor een stoere uitstraling en de grijze kleur ervan combineert mooi met het zwart van de rest van de keuken. Toch liever wat moderner dan is een wit werkblad een mogelijkheid om over na te denken.

Misschien zorgt het kraanwerk in je keuken wel voor de finishing touch? Trek je de lijn door en ga je voor een zwarte kraan met bijhorende spoelbak of kies je voor een leuk accent en ga je voor een goud- of koperkleurige variant?

Kort gezegd, een zwarte keuken past in elk interieur, het hangt er maar vanaf hoe je het combineert!

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms

Ontdek ons
inspiratieboek