Vispapillot met rozemarijnaardappeltjes
Ingrediënten (voor 4 personen)
Vispapillot
- 4 stukken vis (zalm, kabeljauw, ...)
- 1 ui
- 1 prei
- 2 tomaten
- 1 courgette
- citroen
- olijfolie
- peper
- zout
Rozemarijnaardappeltjes
- 600g aardappelen
- 1 teentje look
- olijfolie
- rozemarijn
- peper
- zout
Vispapillot:
- Snijd de ui, prei en courgette in fijne blokjes, stoof enkele minuten aan in wat olijfolie en haal van het vuur
- Snijd ook de tomaten in kleine blokjes en meng ze met de andere groentjes
- Leg elk stukje vis op een apart stuk aluminiumfolie
- Verdeel de groentjes over de vis, kruid met peper & zout, besprenkel met olijfolie en leg er een schijfje citroen bovenop
- Sluit de pakketjes af, leg in een ovenschaal en plaats 20 min. in de over op 190°C
Rozemarijnaardappeltjes:
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
- Kook de aardappelen even (ong. 6 min.) en verdeel nadien in een ovenschaal
- Pers de look en meng deze onder de aardappelen
- Kruid met peper, zout en rozemarijn (je kan ook verse rozemarijn gebruiken, leg dan enkele takjes tussen de aardappeltjes)
- Overgiet met olijfolie en meng alles nog eens goed door elkaar
TIP
Je kan de vispapillot gerust ook op de BBQ leggen voor een nog zomerser gevoel.