Vlechtbrood met chocolade en amandelen

- 7g gedroogde gist
- 120 ml melk
- 4 el suiker
- 1/2 tl zout
- 380 g bloem
- 1 ei
- 100 g boter
- 100 g geschaafde amandelen
- 200 g choco
- poedersuiker
Aan de slag
- Meng de gist en 2 el suiker onder de lauwe melk en laat 15 min. staan
- Vermeng de bloem, de rest van de suiker, het zout en het ei. Voeg de melk toe en kneed tot een glad deeg.
- Voeg de boter geleidelijk aan toe en kneed tot een soepel, eerder plakkerig deeg. (TIP: vet je handen in met wat olie zodat het deeg wat minder aan je handen plakt)
- Vorm een bol van het deeg en laat 1 uur rijzen in een ingevette kom op een warme plaats. Over de kom kan je een licht vochtige handdoek leggen.
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
- Warm de choco wat op in de microgolfoven zodat deze wat lopender wordt.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap op een bebloemd werkblad. Smeer het deeg in met de choco en strooi er 2/3 van de amandelschilfers over.
- Rol het deeg vervolgens op en druk een klein beetje platter.
- Snijd de rol in de lengte in 3 repen en vlecht deze in elkaar (TIP: laat aan 1 uiteinde het deeg nog aan elkaar, begin te snijden op een 3-tal centimeter van de kant, dat vergemakkelijkt het vlechten)
- Laat de vlecht nog 45 minuten rijzen op een warme plek.
- Strooi de rest van de amandelschilfers over het brood en bak een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Laat afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.