Maak uw afspraak

Welke kookplaat kies jij?

Op zoek naar een nieuwe kookplaat? Kies je dan voor een gasvuur, ga je voor inductie of heb je liever een elektrische of vitrokeramische kookplaat? Voor elk van deze kookplaten valt wat te zeggen, het hangt er maar van af wat jij belangrijk vindt.

De hygiënische kookplaat
Om zo hygiënisch mogelijk te koken is het belangrijk dat je keukentoestellen goed schoongemaakt kunnen worden. Zowel een vitrokeramische als inductiekookplaat zijn heel makkelijk schoon te maken dankzij het gladde oppervlak. Een kookvuur op gas is iets minder onderhoudsvriendelijk omdat er verschillende hoekjes en kantjes aan zitten.

De veilige kookplaat
Veilig koken is altijd belangrijk maar zeker wanneer er kinderen in de buurt zijn. Omdat de inductiekookplaat enkel warm wordt in combinatie met een pot of pan is dit de meest veilige oplossing. Andere kookplaten blijven wel langer warm en bij een gasvuur is het oppassen voor de vlam.

De zuinige kookplaat
Een zuinige kookplaat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Koken op gas is energiezuinig terwijl koken op een inductiekookplaat wat minder zuinig is maar nog wel zuiniger als elektrisch of vitrokeramisch koken. Bij deze laatste is de kooktijd ook langer waardoor het vuur langer moet opstaan en je dus ook meer energie verbruikt. Bij inductie ga je enkel de bodem van de pot opwarmen waardoor het rendement van dit vuur 90% is in tegenstelling tot 40% bij een klassiek elektrisch voor en 60% bij een gasvuur. Het gasvuur blijft echter goedkoper omdat de energiebron gas goedkoper is dan elektriciteit.

De intelligente kookplaat
De kookplaten van tegenwoordig hebben vaak extra functies die het koken vergemakkelijken. Denk maar aan een kinderbeveiliging, een timer, een pauzefunctie, … bij de inductiekookplaten. Koken op gas is daarentegen relatief eenvoudig maar je kiest hier wel voor extra degelijkheid. Leuk om weten is dat een gasvuur ook direct te regelen valt, moet je vuur wat minder ‘gas’ geven dan draai je gewoon de vlam wat lager.

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms

Ontdek ons
inspiratieboek