Maak uw afspraak

Wijn bewaren bij je thuis

Ben je een wijnliefhebber? Dan weet je dat elke wijn een eigen, ideale serveertemperatuur heeft en dat je de flessen uit je wijncollectie het best bewaart in optimale omstandigheden.

  1. Bewaar je flessen liggend, op die manier kan de kurk niet uitdrogen en voorkom je dat er veel zuurstof bij de wijn komt.
  2. Bewaar je wijn in een kamer waar de temperatuur niet te veel schommelt, een constante van 12°C is ideaal maar soms wat moeilijk. Let er vooral op dat de temperatuur niet steeds op en neer gaat en vermijd dus best de keuken of de woonkamer.
  3. Bewaar je wijn op een donkere en rustige plek
  4. Zorg voor ventilatie om muffe geurtjes weg te houden. Zet de wijn ook niet naast potten met verf of etenswaren met een opvallende geur als knoflook of ui.

Om wijn nóg beter te bewaren kan je ook kiezen voor een wijnklimaatkast of een wijnbewaarkast. Deze kan je vrijstaand plaatsen in een bergruimte maar kan eventueel ook geïntegreerd worden in de keuken zodat je steeds een wijntje binnen handbereik hebt. We leggen het verschil tussen een wijnklimaatkast en een wijnbewaarkast even uit …

Wijnklimaatkast
Omdat de aroma’s van wijn het best tot hun recht komen als de wijn de ideale temperatuur heeft, kan je de wijnen in een wijnklimaatkast bewaren. Zo hebben ze meteen de juiste temperatuur als je ze wil serveren. Vaak zijn zulke wijnklimaatkasten voorzien van twee temperatuurzones. Op die manier kan zowel rode als witte wijn meteen op de juiste serveertemperatuur bewaard worden. Een wijnklimaatkast is ideaal voor als je regelmatig wijn drinkt en dankzij het grote temperatuurbereik kan je hier heel wat wijnsoorten in bewaren.

Wijnbewaarkast
Wijn komt in een rustige, kalme en koele omgeving optimaal tot bloei. In een wijnbewaarkast kan het klimaat van een wijnkelder nagebootst worden zodat de wijn rustig kan rijpen op een constante temperatuur. In dit soort bewaarkasten kan je wijn meerdere jaren laten liggen tot ze op hun best zijn. Een wijnbewaarkast is de ideale oplossing als je zoals de meeste mensen geen wijnkelder hebt en ze zijn meestal groot genoeg zodat je heel wat flessen wijn kan opslaan.

Maak een afspraak in
één van onze
showrooms

Ontdek ons
inspiratieboek